Video: 15x Ferrari LaFerrari’s te Rome [Ferrari Cavalcade]

Video: 15x Ferrari LaFerrari's te Rome [Ferrari Cavalcade]Van de LaFerrari hypercar zijn er maar 499 exemplaren gebouwd, toch kon je ze veelvoudig tegenkomen in Rome dit weekend!

De Cavalcade – ruitersstoet aldus Google Translate – is een van de grootste Ferrari evenementen buiten de heilige Italiaanse grond te Maranello, dit jaar reeds toe aan een vierde editie! Maar liefst 300 eigenaars van over de hele wereld lieten hun raspaard overkomen naar Rome voor een vierdaagse rondrit met voldoende aandacht voor architectuur, lekker eten en idyllische bergetappes! In augustus is er ook een Amerikaanse rondrit rondom California!

Zowat elk model uit de rijkelijke geschiedenis van Ferrari was aanwezig, recente nieuwkomers zoals de 488 GTB en 458 Speciale Aperta kregen natuurlijk net dat tikkeltje meer aandacht. Ook de Ferrari LaFerrari wist heel wat emotie op te wekken bij de vele omstaanders, zeker omdat er maar liefst 15 exemplaren aanwezig waren. Youtuber Marchettino kon er in onderstaande video maar liefst 12 vastleggen op de gevoelige plaat, allemaal voorzien van de 6.3-liter V12 met 963 pk!

Jammer genoeg ook slecht nieuws, een van de weinige Belgische LaFerrari’s – de grijze voor kenners – had een klein akkefietje op het circuit. Aan een vlotte snelheid van 150 km/u ging de hypercar net iets te enthousiast door de bocht met een stevige tik tegen de vangrails. Behalve een beschadigde voorbumper ziet deze Belg er nog behoorlijk intact uit, hopelijk valt het geheel nog op te lappen!


?t=10

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...