Smart ForRail: een ForFour voor op de treinsporen

Smart ForRail: een ForFour voor op de treinsporenEen Smart vierdeurstrein.. We kid you not!

Ooit was het slechts een flauwe photoshop voor de 1 aprilgrap van Smart, nu blijkt het toch werkelijkheid te worden. Een unieke Smart ForFour met 22″ stalen velgen die effectief op het spoorwegstelsel kan rijden, de term “gek of geniaal” is hier wel aan orde! Een designteam van Interfleet (een Britse treinbouwer) tekende het geheel met de computer uit, een geel productie-exemplaar op basis van de Smart ForFour zag na zes maanden knutselen zelfs het daglicht!

Geen zware dieselmotor of vervuilende locomotief, de compacte Smart ForRail maakt gewoon gebruik van zijn 1.0-liter driecilinder met 61 pk! De stuurinrichting werd – geheel logisch – volledig verwijderd maar voor de rest werd er technisch niet geraakt aan de stadsridder, met een volle tank zou je bovendien 890 kilometer ver geraken op het Britse spoornet. Daar werd de ForRail ook effectief getest op een afgesloten traject, productie-exemplaren voor deze minitrein zijn er (gelukkig) nog niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...