Preview: Audi RS4 Avant [B9]

Preview: Audi RS4 Avant [B9]De onthulling van de nieuwe Audi A4 en A4 Avant ligt nog maar een dag achter ons én er wordt nu al gekeken naar de sportieve RS4 uitvoering!

Haast en spoed zijn – ook hier – zelden goed, vandaar dat het sowieso nog wel lang wachten zal zijn op een nieuwe Audi RS4 Avant. De reguliere modellen rollen dit jaar nog van de band, volgend jaar verwachten we een sportieve S derivaat (met de 3.0-liter TFSI) en dan kunnen we beginnen aftellen naar de RS4 topper die er enkel als volumineuze Avant was van de laatste generatie.

Deze high performance middenklasser zal volgens het klassieke Audi RennSport recept klaargemaakt worden. Aan de buitenzijde krijgen we dus matte spiegelkappen, een scherpe grille met honingraatmotief (én optioneel een quattro inscriptie), brede wielkappen en een ovalen uitlaatpijp aan weerzijde. X-Tomi deelt deze (veilige) toekomstvisie over dit topmodel uit Ingolstadt en maakte reeds een knappe rendering. Binnenin krijgen we ongetwijfeld een sportieve mix van alcantara, chroom, koolstofvezel en kwalitatief leder terwijl alle digitale beschermengelen een meer speelse setup krijgen.

Onder de motorkap zullen we de huidige 4.2-liter V8 jammer genoeg niet meer terugvinden, dankzij de gewichtsafname en nieuwe technieken volstaat een V6 met turbo’s ruimschoots. De technisch gerelateerde Audi A5 volgt dezelfde strategie, hier verwachten we zowel een RS5 Cabrio als RS5 Coupé tegen 2017!

Preview: Audi RS4 Avant [B9]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...