Spyshots: Fiat 124 Spider [Barchetta opvolger]

Spyshots: Fiat 124 Spider [Barchetta opvolger]Als alles goed loopt krijgen we dit jaar nog een compacte Fiat 124 Spider!

Toen Mazda de nieuwe MX-5 aan het ontwikkelen was zochten de Japanners een enthousiaste partner die ook wel zin had in een compacte roadster met speels weggedrag. Initieel was Alfa Romeo de uitverkorene maar omdat de CEO dat merk 100% Italia wil houden koos men voor Fiat (en Abarth?). Tien jaar na de vorige Fiat Barchetta zou dat een mooie verademing zijn voor het praktische gamma van vandaag, toch registreerde de Italianen recentelijk de 124 Spider naam.

Nu doken er ook voor het eerst prototypes op van deze zonnige Fiat met stoffen dak op. Gelukkig krijgt deze een volledig eigen identiteit en afstelling, voor de productie rekenen ze dan wel weer op Mazda. Motorisch doet de nieuwe MX-5 het met 1.5-liter benzinemotoren, de Fiat 124 Spider opteert naar alle waarschijnlijkheid voor de eigen 1.4-liter MultiAir Turbo met een gezonde portie vermogen. De verkoop zou al starten in 2016 dus een lancering is imminent, ofwel Frankfurt (september) of Los Angeles (november) dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...