Officieel: Mercedes A-Klasse / A45 AMG facelift

Officieel: Mercedes A-Klasse / A45 AMG faceliftMet een beperkte visuele facelift, nieuwe technologie en efficiënte motoren kan de benjamin binnen het Mercedes’ gamma er terug tegenaan!

De onthulling van de totaal vernieuwde A-Klasse in 2012 was het startschot voor een grondige verjonging van het Mercedes aanbod. Voordien lag de focus wat op meer volwassen en duurdere modellen, met knappe looks, een aangepast motorengamma en hip imago maakte de A-Klasse de weg vrij voor ondermeer de CLA-Klasse (Shooting Brake) en GLA-Klasse, de overige Das Haus modellen konden op deze manier zichzelf ook wat hoger gaan positioneren. Te lang blijven teren op bestaand succes is moordend in autoland en zeker in dit premium segment, daarom voorziet Mercedes nu een facelift voor de jonge A-Klasse, voor de gerelateerde familiegenoten verwachten we het komende jaar een soortgelijke metamorfose.

Van buitenaf zijn de verschillen tussen deze nieuwe A-Klasse en het pre-facelift model eerder beperkt voor 95% van de wereldbevolking, die 5% connaisseurs herkennen ongetwijfeld direct een nieuwe voor/achterbumper, lichtblokken en een grille met “diamanten”. Personalisatie is het sleutelwoord in dit segment en daarvoor had de A-Klasse reeds een behoorlijk uitgebreide optiecatalogus met diverse velgen, Lines, packs, upgrades en koetswerkkleuren, met deze facelift worden deze ook allemaal wat opgefrist. Om de recente successen (en dat is nog zacht uitgedrukt) te vieren is er ook een Motorsport Edition beschikbaar van de nieuwe A-Klasse. Deze uitvoering krijgt een grijze lakkleur met groene accenten, een spoiler en AMG velgen, ook voor het interieur werd er gekozen voor sportiviteit en een likje groen hier en daar!

Als we tussen de grote en lovende woorden van het persbericht lezen kunnen we jullie meedelen dat het interieur ook opgefrist werd en kwalitatiever dan ooit is. De zwevende middenconsole kan je nu bestellen in een 8″ uitvoering en omvat nog steeds de navigatie, multimedia en connectiviteit. Voor deze laatste kan je ook gebruik maken van Apple CarPlay, MirrowLink en Android Auto via de smartphone. Net zoals bij de meeste Mercedes’en kan je ook hier kiezen uit diverse materialen, kleuren en optiepakketten zolang de smaak en het budget het toelaat!

Iets ingrijpender zijn de wijzigingen in het zeventiendelig motorenaanbod van de gefacelifte Mercedes A-Klasse, naast enkele interessante nieuwkomers werden de bestaande blokken allemaal wat zuiniger/efficiënter. Met de nieuwe naamgeving van Mercedes zal de badge op de achterzijde ook wat veranderen, de CDI maakt namelijk plaats voor een simpele d. Naast de keuze voor een manuele versnellingsbak voor de A250 (Sport) werd de zeventraps automaat ook voorzien van een Launch Assist Function, opletten aan het stoplicht dus!

Diesels:
A160d – 90 pk – 240 Nm – vanaf 98 g/km CO2 – nieuwkomer!
A180d – 109 pk – 260 Nm – vanaf 98 g/km CO2
A180d BlueEFFICIENCY Edition – 109 pk – 260 Nm – 89 g/km CO2
A200d (4MATIC) – 136 pk – 300 Nm – vanaf 99 g/km CO2
A220d (4MATIC) – 177 pk – 350 Nm – vanaf 104 g/km CO2

Benzine:
A160 – 102 pk – 180 Nm – vanaf 119 g/km CO2
A180 – 122 pk – 200 Nm – vanaf 119 g/km CO2
A180 BlueEFFICIENCY Edition – 109 pk – 200 Nm – 120 g/km CO2
A200 – 156 pk – 250 Nm – vanaf 119 g/km CO2
A220 4MATIC – 184 pk – 300 Nm – vanaf 148 g/km CO2
A250 (4MATIC) – 211 pk – 350 Nm – vanaf 139 g/km CO2
A250 Sport (4MATIC) – 218 pk – 350 Nm – vanaf 143 g/km CO2

Voor de sportieveling onder ons brengt Mercedes per direct ook de A45 AMG uitvoering naar buiten die vanaf heden 381 pk en 475 Nm perst uit de 2.0-liter turbomotor wat een toename van 21 pk en 25 Nm is. Hiermee kroont hij zich niet toevallig terug de koning binnen het hot hatch segment nadat de nieuwe Audi RS3 Sportback even die titel claimde met zijn 367 pk. De vierwielaangedreven Mercedes-AMG A45 legt de 0-100 sprint nu af in 4,2 seconden (de AMG GT doet dit in 4,1 s!!), de top ligt nog steeds op 250 km/u, de CO2 uitstoot bedraagt 162 g/km en het theoretisch verbruik ligt slechts op 6,9 liter! In de vernieuwde AMG optielijst kan je ook diverse upgrades aanvinken (AMG DYNAMIC PLUS, AMG RIDE CONTROL, …) waardoor hij nog vlotter de bocht omgaat, dankzij aanpassingen voor de 7G sportautomaat zou je nu ook “ten alle tijden een meer dynamische acceleratie krijgen”. In de wandelgangen fluisteren ze nog steeds over een A45 uitvoering met 400 pk maar daarover is er nog niets geweten..

Vanaf de zomervakantie kan je gaan praten bij de lokale dealer over je aankoop van een nieuwe Mercedes A-Klasse naar keuze, de leveringen zouden al op gang komen tegen het najaar! Prijzen zijn er nog niet maar sijpelen ongetwijfeld binnenkort binnen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...