Officieel: Kia Cee’d facelift 2016

Officieel: Kia Cee'd facelift 2016Alles kan beter, zo ook de Kia Cee’d familie die een facelift kreeg!

De Cee’d is de Koreaanse C-segment telg van Kia die in maar liefst vijf uitvoeringen beschikbaar is, de vijfdeurs hatch, een blitse pro_cee’d driedeurs, een praktische Cee’d SW (Sportswagon) break en twee sportieve Cee’d GT varianten! Recentelijk vierde deze Kia zijn negende verjaardag met een indrukwekkende prestatie, het miljoenste productie-exemplaar rolde van de band in Slowakije! Maar niemand is het eeuwige leven gegeven, vandaar dat de volledige familie een beperkte facelift aangemeten krijgt. Vanaf de zomervakantie is hij te bezichtigen in het dealernet dat nog steeds graag uitpakt met de 7 jaar garantie (of 150.000 km)!

Aan de buitenzijde zijn de wijzigingen behoorlijk beperkt al werd de grille, achterzijde en lichtblokken wel wat strakker getrokken. Naast nieuwe 16″ en 17″ lichtmetalen velgen kan je vanaf heden ook opteren voor de GT Line uitvoering wat de wagen in kwestie een stuk sportiever laat overkomen, dit zagen we reeds op het Autosalon van Genève in maart. Binnenin zijn er diverse subtiele verbeteringen die het geheel een modernere uitstraling moeten geven, ook is er een nieuw kleurenpack! Interessanter is wel dat de Kia Cee’d een verbeterde NVH waarde geeft waarmee duidelijk wordt dat lawaai en trillingen van buitenaf minder hoorbaar zullen zijn.

Qua motorisaties verwelkomen we een gloednieuwe 1.0-liter T-GDI met 100 pk of 120 pk in combinatie met 172 Nm. Toch verwachten we dat het in Europa zal blijven draaien om de 1.6-liter CRDi dieselmotor met 110 pk, hierbij daalde de CO2 uitstoot tot slechts 94 g/km in combinatie met het start/stop systeem. De topuitvoering van deze turbodiesel komt dankzij deze facelift ook met 136 pk en 286 Nm in de plaats van 128 pk / 265 Nm. Alle motoren voldoen overigens aan de EURO6 uitstootnormen, net zoals bij de technisch gerelateerde Hyundai i30 komt er ook een efficiënte zeventraps automaat met dubbele koppeling in het gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...