Officieel: Aston Martin DB9 GT

Officieel: Aston Martin DB9 GTIn afwachting van een nieuwkomer komt Aston Martin met de DB9 ‘GT’.

Deze week gaat het prestigieuze Goodwood Festival of Speed van start in Engeland, de Britse autoconstructeurs grijpen deze gelegenheid steeds meer en meer aan om iets te onthullen wegens het ontbreken van een “Autosalon van Londen”. Aston Martin zal hier de DB9 GT – Gran Tourer – onthullen, een nieuwe toevoeging aan het DB9 gamma dat normaal gezien in 2016 een opvolger zal krijgen.

Aan de buitenzijde is vooral de toevoeging van GT badges her en der enigszins noemenswaardig, daarnaast krijgt deze DB9 ook standaard tienspaaks 20″ lichtmetalen velgen mee met zwarte remklauwen. Binnenin krijg je ook diverse kleurtjes, contrasterende stitchings en diverse materialen, de achterbank lijkt anderzijds nog steeds onbruikbaar. Het vernieuwde infotainmentsysteem uit de Vanquish is hier ook voor het eerst beschikbaar in de DB9 familie.

Onder de verluchte motorkap ligt nog steeds de befaamde 6.0-liter V12 met nu 547 pk en 620 Nm, voldoende om met de Touchtronic II sportautomaat in 4,5 seconden aan 100 km/u te zitten. Bij 300 km/u is het gedaan met de pret! Bestellen kan reeds vanaf heden voor een richtprijs van 187.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...