Officieel: Mercedes G500 4×4² gaat in productie

Officieel: Mercedes G500 4x4²Goed nieuws voor alle avonturiers, de Mercedes G500 4×4² gaat, in navolging van zijn gekke 6×6 evenknie, in productie!

Na het onverhoopt succes van de Mercedes G63 AMG 6×6 was het duidelijk dat Das Haus in alle stilte werkte aan een compactere (met een stevige korrel zout) variant met een normaler aantal wielassen. In Genève was een dergelijk conceptmodel aanwezig en ook in de echte wereld reden er prototypes rond. Nu de iconische G-Klasse een beperkte opfrisbeurt gekregen heeft was de tijd rijp om naar buiten te komen met het goede nieuws, nog voor de jaarwisseling zou hij zijn introductie maken in het dealernet tezamen met de G350d, G500, G63 AMG en G65 AMG!

Onder de motorkap van de Mercedes G500 4×4² ligt (net zoals bij de G500) de nieuwe 4.0-liter biturbo V8 met 422 pk en 610 Newtonmeters koppel. In tegenstelling tot de AMG GT en C63 die hetzelfde blok gebruiken ligt de focus hier niet persé op vermogensopbouw, zo getuige de 7,4 seconden die deze SUV nodig heeft om 100 km/u te bereiken. De CO2 uitstoot en verbruik zijn momenteel nog een goed bewaard geheim al hou je best rekening met ridicule waardes, het prijskaartje zou rond de €226.000 liggen waarmee hij alvast de helft goedkoper is dan zijn 6×6 voorganger! Bestellen kan vanaf september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...