Porsche wint 24u Le Mans 2015

Porsche wint 24u Le Mans 2015De iconische sportwagenbouwer uit Stuttgart slaat een dubbelslag in de leukste uithoudingsrace van het seizoen!

Met deze 2015 editie van de 24u van Le Mans heeft Porsche alreeds 17 overwinningen behaald op het legendarische circuit van Le Sarthe, torenhoge favoriet – en interne concurrent – Audi heeft er slechts 13. Tijdens de race kende het team uit Ingolstadt heel wat problemen en misten ze net wat snelheid om de Porsche’s goed te kunnen volgen, uiteindelijk strandde ze zelfs pas op een 3e plaats. De twee LM P1 wagens van Toyota kon de goede prestatie van vorig jaar jammer genoeg overdoen, de Japanners waren wel per direct strijdvaardig voor een nieuwe poging in het volgende kalenderjaar.

Nieuwkomer Nissan was heel het weekend sterk aanwezig op commercieel en marketingtechnisch vlak, op het circuit stelde ze wel ietwat teleur. Na het verstek voor de 24u van Spa en Silverstone was het al duidelijk dat de voorwielaangedreven GT-R LM NISMO nog wat kinderziektes had, van de drie aanwezige bolides haalde er slechts één de eindmeet op een “weinig strijdvaardige positie”. Ook Nissan heeft dus wat huiswerk voor de komende editie waar we ook de Ford GT aan de start zullen zien.

Achter het stuur van de winnende (extra) Porsche #19 zat Earl Bamber, Nick Tandy en Nico Hülkenberg. Opmerkelijk dat deze laatste tussen twee F1 Grand Prix’s even de tijd neemt om een dergelijke sportprestatie neer te zetten, zeker in zijn eerste deelname. Veni, vidi, vici!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...