Officieel: Jaguar XJ facelift

Officieel: Jaguar XJ facelift 2015Jaguar komt naar buiten met een facelift voor de XJ limousine.

Behalve de Bimmer, de Audi A8 en de Mercedes S-Klasse kan je ook bij Jaguar terecht voor een luxueuze berline die meer dan één parkeerplaats inneemt. Van nature komen dergelijke bolides met een chauffeur, occasioneel neem je zelf het stuurwiel in handen. Het vlaggenschip van het Jaguar gamma ondergaat vandaag een facelift al zijn de visuele verschillen eerder beperkt. Grote nieuwigheid is de toevoeging van een Autobiography topuitvoering, enkel weggelegd voor de verlengde XJ. Naast unieke 20″ velgen, chroom accenten en een top-of-the-bill versie voor het interieur krijg je ook een rearseat entertainmentsysteem met twee grote HD schermen.

Naast deze Autobiography trim is er, in analogie met de rest van het gamma, ook een XJ R-Sport uitvoering die iets sportiever voor de dag komt. Naast een nieuwe bumperset en agressievere grille krijg je zelfs een spoiler achteraan, misschien toch wat overkill voor een limousine? De krachtigste uitvoering, de XJ R (550 pk / 680 Nm), ondergaat per direct dezelfde facelift!

Motorisch blijft alles grotendeels bij het oude, de V6 dieselmotor (306 pk / 700 Nm) werd wel een pak efficiënter en voldoet nu aan de EURO6 norm dankzij de CO2 uitstoot van 149 g/km. De achterwielaangedreven instapper aan benzinezijde, de XJ i4, blijf het doen met 240 pk en 340 Nm, zoals alle uitvoeringen is deze gekoppeld aan de achttraps automaat! Het lijstje gadgets en veiligheidssystemen werd ook wat aangedikt, zo krijg je adaptieve cruise control met een automatische “file modus”, verkeersbordenherkenning en All-Surface Progress Control. Met dit systeem verdeel je aan lage snelheid (tot 30 km/u) het vermogen om op die manier maximale grip te verkrijgen.

Het Britse icoon staat sinds jaar en dag bekend om zijn kwalitatieve afwerking, veel klachten omtrent het interieur van de gefacelifte XJ zullen er dus niet zijn. We praten hier dus over premium materialen (hout, leder, chroom, alcantara, …) en een onberispelijke bouwkwaliteit in combinatie met straffe technologie (digitaal dashboard, navigatie/multimediasysteem, WiFi hotspot, …)! In het najaar duikt deze opgefriste Jaguar op in het dealernet, zijn wereldpremière zal iets worden voor het Autosalon van Frankfurt in september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...