Poll: Bentley Mulsanne Speed vs Mercedes-Maybach S600

Poll: Bentley Mulsanne Speed vs Mercedes-Maybach S600De kans is klein dat je ooit een dergelijke keuze moet maken maar toch, ga je voor de Bentley Mulsanne Speed of de Mercedes-Maybach S600?

De Mercedes-Maybach is de meest recentelijke toevoeging aan de alreeds brede S-Klasse familie, allemaal bijzonder prestigieus, luxueus, krachtig.. en prijzig! Als absolute topuitvoering (de sportieve AMG’s buiten beschouwing gelaten) krijgt de Mercedes-Maybach S-Klasse nog eens 20 centimeter meer beenruimte waarmee hij net geen 5,5 meter laat opmeten, achteraan werden de prinsheerlijke stoelen vervangen door nog-meer-prinsheerlijke fauteuils! In België is de Mercedes-Maybach te verkrijgen als S500 (V8 – 450 pk – €143.143) en als S600 (V12 – 520 pk – €193.600).

In de andere (oranje) hoek vinden we de Bentley Mulsanne Speed, een opgewaardeerde versie van de reeds potente Mulsanne die zich als vierdeurs limousine bovenaan het gamma van het Britse luxemerk weet te positioneren. Enkel te verkrijgen met een 6.75-liter V8 met 537 pk en 1.100 Nm -!!- voor een Belgische vanafprijs van €334.565, dat is een meerprijs van €30.000 voor een licht gewijzigde bumperset, velgen en 25 pk ten opzichte van de reguliere Bentley Mulsanne.

In de Mercedes is het duidelijk, je wil ten alle tijden achteraan zitten/liggen/werken/slapen in alle rust, luxe en comfort terwijl je bij de Bentley misschien ook wel eens wilt wisselen met de chauffeur. Beiden kunnen bovendien uitpakken met een torenhoge afwerkingskwaliteit en vermogensopbouw wat kiezen er niet gemakkelijk op maakt.. Jonny Lieberman van Motor Trend geeft ons – op een typisch Amerikaanse wijze – alvast een kennismaking met beide limousines, erna is het aan jou!

Bentley Mulsanne Speed vs Mercedes-Maybach S600

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...