Spyshots: Ferrari F12 Berlinetta facelift

Spyshots: Ferrari F12 Berlinetta facelift 2015De Ferrari F12 Berlinetta gaat ondertussen al enkele jaren mee, een kleine opfriskuur moet hem binnenkort terug (even) het eeuwige leven gunnen.

De F12Berlinetta – zonder spatie volgens de almachtige Ferrari marketingdienst – werd voorgesteld op het Autosalon van Genève in 2012, kort erop verscheen hij bij de dealers als vlaggenschip van de reguliere V12 modellen. Officieel een luxueuze/krachtige Gran Tourer maar zonder moeite in staat om de 730 pk’s onder de lange motorkap te laten ontwaken! Wielerheld Tom Boonen ging hoogstpersoonlijk naar Maranello om dit raspaard in actie te zien en niet veel later stond zijn eigen grijs exemplaar op de oprit in Monaco Baal!

Ondertussen zijn we alweer enkele jaren verder en moet Ferrari aan de bak om de F12 Berlinetta terug wat bij te schaven. Aan de buitenzijde verwachten we minder ingrijpende wijzigingen, aan het afgeplakte testmodel te zien zal het voornamelijk achteraan gebeuren. Binnenin zal alles ook frisser dan ervoor lijken, op vlak van multimedia krijgt de F12 ook het nieuwe hightech systeem van de California T en 488 GTB!

Onder de motorkap verwachten we een (beperkte) toename van het vermogen, gezien de concurrentie – lees: Lamborghini Aventador SV – recentelijk de 750 pk grens doorbrak verwachten we minstens een verbetering. Dankzij de opgedane race-ervaring in de F1, FXX programma’s en moderne technieken zal de gefacelifte F12 Berlinetta ook zuiniger en efficiënter zijn dan voordien, niet dat dergelijke cijfers indruk maken op iemand die €300.000 kan investeren in een krachtige tweezitter.

Momenteel spreken we nog over de Ferrari F12 Berlinetta Modificato (‘aangepast’ in het Italiaans), we zijn alvast benieuwd naar de uiteindelijke naamgeving. De onthulling zou voorzien zijn voor het Autosalon van Genève 2016 dat traditionele in maart valt, erna kunnen we beginnen kijken/dromen naar de extreme F12 GTO uitvoering die kort erop gelanceerd zal worden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...