Komt Hyundai met een Genesis crossover?

Rijtest: Hyundai Genesis 3.8 GDI V6 HTRACAls het van de Amerikanen afhangt krijgen we tegen 2018 een Hyundai Genesis crossover!

De geruchten over een crossover afgeleide van de Hyundai Genesis – naast de berline en de coupé – slepen al enkele maanden aan. Voornamelijk in Amerika zit men te wachten op een dergelijke luxueuze terreinwagen, volgens het doorgaans goed ingelichte Reuters is het nog slechts een kwestie van tijd alvorens de Koreanen naar buiten komen met een aankondiging. Rep je wel nog niet direct naar de lokale dealer, voor 2018 zal je daar geen Genesis Crossover vinden. Het is bovendien ook nog maar de vraag of de nieuwkomer de oversteek zal maken, Europese klanten smeken intussen nog steeds naar een krachtige dieselmotor.

De logische concurrenten voor een dergelijk SUV prestigeproject vinden we van nature in Duitsland (X5, Q7 en GLE) maar Hyundai zou zich focussen op de Jeep Grand Cherokee, Range Rover Sport en gelijkgezinden.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis Sedan 3.8 GDI V6!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...