Nieuwe Pausmobiel: Hyundai Santa Fe Convertible

Nieuwe Pausmobiel: Hyundai Santa Fe ConvertibleNa heel wat Europeanen kiest nu ook de Christelijke Kerkvader voor een Hyundai, het zij in een licht aangepaste vorm!

Voor de wekelijkse audiënties met de vele gelovigen op het St Pietersplein in Rome maakt de Paus steevast gebruik van aangepast vervoer. In het verleden opteerde de goedgelovige man bijvoorkeur voor Mercedes met ondermeer een ML-Klasse en G-Klasse, nu kiest hij voor een beter manoeuvrerende Hyundai Santa Fé waarbij het dak verwijderd werd. Hierdoor is de wagen met nummerplaat SCV 1 (Status Civitatis Vaticanae) niet meer voorzien van kogelwerend glas maar volgens Paus Franciscus kan hij hierdoor dichter bij het volk staan.

Productieplannen voor de Santa Fe Convertible zijn er niet dus het zal bij deze one-off blijven, achteraan werden er comfortzetels geplaatst en een trap voorzien voor een vlotte toegang te verzekeren. Onder de motorkap ligt er een reguliere 2.2-liter turbodiesel met 197 pk en de zestraps automaat, goed voor een theoretisch verbruik van 5,6 liter diesel met 147 g/km CO2 uitstoot.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...