Le monde de la DS: een hommage aan het Franse icoon

Le monde de la DS: International gathering The Citroën DS 60th anniversary700 Citroën DS’en verzamelde eind mei in de Franse hoofdstad ter ere van de 60ste verjaardag van het Franse icoon.

Na een korte carrière onder de Citroën vlag scheurde de DS tak zich recentelijk af van de Double Chevron, zestig jaar geleden zat de vork nog anders in de steel. Toen veroorzaakte de onthulling van de nieuwe Citroën DS een ongeziene stormloop voor een wagen die voor het eerst diverse eigenschappen en innovatieve technieken wist te combineren. Zo kreeg de Fransman voorwielaandrijvig, een zelfdragend chassis met losse carrosseriedelen en een hydraulische ophanging. Het succes van de Citroën DS duurde maar liefst 20 jaar wat resulteerde in meer dan 1,3 miljoen geproduceerde exemplaren die zowel als berline, break, décapotable (en menig afgeleide) beschikbaar was.

Om deze verjaardag te vieren zakten Citroën DS rijders van overal af naar de Place de la Concorde in Parijs voor een heugelijk automobielfeest, Francis was er b(l)ij en verzamelde het volgende beeldmateriaal. Nog meer fraaie Citroën DS plaatjes staan op zijn Tumblr!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...