Officieel: BMW X1 2015 (F48)

BMW X1 2015 - SUV F48De nieuwe BMW X1 komt met frisse looks én voorwielaandrijving!

Terwijl de vorige generatie X1 nog voluit bestempeld werd als crossover, lijkt München het bij de nieuweling over een andere boeg te gooien. Niet enkel straalt deze X1 een pak meer persoonlijkheid uit, hij sluit ook meer aan bij de stoere X3 en X5 SUV jongens in de plaats van een verhoogde 1-Reeks Touring te zijn. De grille werd een maatje groter en wordt nu geflankeerd door grote LED koplampen/verluchtingsgaten. Dankzij een licht aflopende daklijn en een subtiele spoiler achteraan lijkt deze X1 op foto bovendien al een pak beter aan te slaan. Qua laadcapaciteit maakt deze segmentinstapper eveneens stevige progressie, zo krijg je maar liefst 505 liter bagage in de koffer welke er zelfs 1.550 worden als je de achterbank neerlegt!

Personalisatie is anno 2015 het toverwoord dus kan je kiezen uit een eindeloze optielijst (met zelfs 18″ velgen!). Voor het gemak werden er wel al Sport Line, xLine en M Sport combinaties voorzien. Binnenin lijkt alles zeer herkenbaar voor wie reeds plaatsnam in een recent BMW product. Ook hier kan je bijzonder ver gaan in de afwerking (leder, hout, chroom, alcantara, …) zolang het budget – en smaak – het toelaat. De bestaande veiligheidssystemen werden wat aangescherpt en krijgen ook het gezelschap van onder meer een file-assistent, adaptieve cruise control, Head-up Display, City Breaking, Collision Warning en Lane Departure Warning.

Qua motorisaties draait het momenteel enkel en alleen om tweeliter viercilinders, na verloop van tijd verwachten we daar enkele interessante toevoegingen (oa sDrive16d en sDrive18i, driecilinders!) te zien. Aan dieselzijde kan je kiezen voor de sDrive18d (150 pk / 300 Nm), xDrive20d (190 pk / 400 Nm) of xDrive25d (231 pk / 450 Nm) terwijl het bij de benzine’s gaat om de sDrive20i/xDrive20i (192 pk / 280 Nm) of de xDrive25i (231 pk / 350 Nm). In tegenstelling tot de rest van het BMW gamma krijgt deze X1 net zoals de 2-Reeks Active Tourer / Gran Tourer voorwielaandrijving, al zou de dynamische ziel die eigen is aan het merk niet verloochend worden. Qua zuinigheid en efficiëntie werden er heel wat maatregelen genomen om het allemaal met iets minder te doen, wat je zou moeten merken aan de pomp of qua CO2 uitstoot (en de bijhorende belasting). Standaard komen de meeste uitvoeringen met een manuele zesbak, maar de achttraps Steptronic automaat is ook hier beschikbaar!

De nieuwe generatie BMW X1 beleeft op het Autosalon van Frankfurt zijn wereldpremière, als alles goed loopt staat hij nog voor de jaarwisseling bij de lokale dealer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...