Belgische prijs Skoda SuperB 2015: vanaf €25.650

Officieel: Skoda Superb 2015Zoveel auto voor zo weinig geld!

De nieuwe Skoda Superb werd begin dit jaar gelanceerd en na zijn kort doch zeer succesvolle verleden zijn de verwachtingen bijzonder hooggespannen. Niet enkel combineert deze Tsjech een onberispelijke afwerkingskwaliteit met een enorm ruimtegevoel, ook de prijs – in combinatie met de rijkelijke basisuitrusting – maakt hem een aantrekkelijk alternatief voor de gevestigde Duitse waardes!

Naar goede gewoonte ambieert Skoda diverse uitrustingsniveau’s (Active, Ambition, Style en Laurin & Klement (L&K)) om het de klant wat gemakkelijk(er) te maken, toch zal je eerst een keuze moeten maken uit de 15 mogelijke motorisaties (7 benzines – 8 diesels). Die gaan van een 1.4-liter tot 2.0-liter TSI met 125 tot 280 pk aan benzinezijde terwijl zakelijke rijders kunnen kiezen uit een 1.6-liter CRTDI met 120 pk tot een 2.0-liter CRTDI met 190 pk. Standaard komt de nieuwe Skoda Superb berline met een manuele versnellingsbak met zes verzetten, optioneel kan je kiezen uit een DSG met 7 verzetten of bij bepaalde configuraties zelfs voor vierwielaandrijving (in combinatie met een zestraps DSG).

In de optielijst vinden we de goedkoopste Skoda Superb al voor €25.650 terug (1.4 TSI – 125 pk – Active) terwijl je aan de andere kant van het prijsspectrum slechts €45.750 kwijt bent voor de top-of-the-bill uitvoering (2.0 CRTDI – 190 pk – DSG6 4×4 – L&K). Vervolgens mag je nog even grasduinen in de optielijst maar dat zal de prijs niet laten exploderen, simply clever is en blijft hun toepasselijk slogan! Bestellingen van de Skoda Superb berline kunnen vanaf de zomervakantie opgenomen worden, de meer praktische Superb Combi komt pas in het najaar!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...