Officieel: Opel Astra K

Officieel: Opel Astra K 2016De nieuwe Opel Astra is lichter dan ooit!

Na het vroegtijdig medialek komt Opel maar zelf naar buiten met alle informatie omtrent de nieuwe generatie Astra. In september kunnen we hem vervolgens voor het eerst ontmoeten op het Autosalon van Frankfurt. Momenteel nog als vijfdeurs hatchback, later ongetwijfeld ook als break, coupé en berline! Naast een uitwendige metamorfose waarmee de Astra nu beter aansluit bij de andere nieuwelingen uit Rüsselsheim (Karl, AdamCorsa, …) is de gewichtsbesparing (tussen de 120 en 200 kg) de grootste nieuwigheid! In de lengte krimpt deze Opel Astra 5 centimeter, terwijl de binnenruimte toch ietwat toeneemt. Optioneel kan je ook IntelliLux LED matrix koplampen verkrijgen, iets wat we voordien enkel maar zagen bij Duitse premiumbolides!

Het motorengamma zal na verloop van de tijd wat aangedikt worden, maar bij de lancering draait het om drie mogelijkheden: een 1.6-liter CDTI dieselviercilinder met 95 pk terwijl de 1.0-liter ECOTEC met 105 pk de instapper aan benzinezijde is. Daarnaast is er ook een gloednieuwe 1.4-liter ECOTEC benzinemotor beschikbaar met 145 pk en 250 Nm!

Voor het interieurdesign deed Opel nog wat extra moeite met een multifunctioneel stuurwiel, een duidelijke tellerpartij, een beperkte hoeveelheid bedieningselementen in de middenconsole en als kers op de taart een groot IntelliLink infotainmentsysteem met zelfs WiFi connectiviteit! Zowel Apple CarPlay als Android Auto is compatibel, ideaal voor deze digitale generatie! De Opel Astra was tot slot in het verleden alreeds een veilige jongen, nu krijgt hij nog wat nieuwe hulpmiddelen/beschermengelen mee met klinkende namen als Traffic Sign Assistant, Lane Keep Assist, Following Distance Indication, Forward Collision Alert en Imminent Braking!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...