Officieel: Toyota Hilux 2015

Officieel: Toyota Hilux 2015Na 16 miljoen verkochte exemplaren in 180 verschillende landen sinds ’68 is het tijd voor een nieuwe generatie Toyota Hilux!

De stoere Hilux pickup is daarmee logischerwijs een van de best verkochte modellen binnen het Toyota gamma maar ook deze zijn onderhevig aan de geest des tijds. Nu acht Toyota de tijd rijp om de achtste generatie – !! – voor te stellen, naast enkele visuele upgrades werd ook het interieur, technologie en motorisaties aangepast! Ook de afmetingen wijzigen een klein beetje, zo komt er 7 centimeter in de lengte en 2 cm in de breedte bij.

De basis van dit onverwoestbare werkpaard is nog steeds een ladderchassis, speciaal voor deze nieuweling volledig herwerkt én krijgen we ook een nieuwe ophanging. De toekomstige eigenaar kan kiezen uit drie uitvoeringen: comfort (voor gebruik op de weg), standaard (een gezonde mix tussen de overige twee) en extra sterk (offroad bezigheden)! De bestaande koetswerkvormen (single cab, double cab en crew cab) blijven gewoon van de partij. Qua trekkracht is deze Toyota Hilux in staat om 3,5 ton te slepen terwijl je tot 1.240 kg in de laadbak krijgt.

Onder de motorkap van deze 5,3 meter lange Japanner ligt er een nieuwe 2.8-liter turbodiesel met 177 pk en 450 Nm, zoals het hoort is deze zuiniger, efficiënter, stiller én krachtiger dan voordien! Ook de ‘oude’ 2.4-liter diesel blijft op post met 160 pk en 400 Nm, andere regio’s in de wereld kunnen ondermeer ook kiezen voor een 4.0-liter V6 benzine met 280 pk! Standaard krijg je steeds een manuele zesbak, in de optielijst staat er een automaat met evenveel verzetten!

Aan de buitenzijde blijft de Toyota Hilux trouw aan zijn herkenbaar voorkomen, toch werd alles wat opgefrist en ietwat stijlvoller. Zo krijgen we LED technologie voor diverse verlichtingsvormen, een lagere daklijn en een scherpe grille vooraan. In de catalogus kan je nog steeds kiezen uit verschillende koetswerkkleuren, visuele optiepacks en 16″ tot 18″ velgen. Binnenin krijg je meer het gevoel om in een reguliere Toyota personenwagen te vertoeven dankzij verbeterde materialen, nieuwe stoelen en een volwaardig infotainment/navigatiesysteem!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...