Mercedes-AMG GT S is ook DTM safety car

Mercedes-AMG GT S is ook DTM safety carNa de Formule 1 kiest ook de DTM voor de Mercedes-AMG GT S als safety car!

Tijdens het DTM – Deutsche Tourenwagen Masters – gebeuren kiest men dit seizoen, net zoals in de koninginnenklasse van de autosport, voor het vlaggenschip van Mercedes-AMG. De AMG GT S is bijna identiek aan de reguliere productie-exemplaren, slechts enkele aanpassingen (signalisatie, lichtbak, communicatie, …) werden voorzien om zijn rol als bewaarengel goed te kunnen volbrengen. Met zijn 4.0-liter V8 met 510 pk moet dat normaliter wel lukken zonder al te veel problemen, zo zit je hiermee in enkele tellen aan 100 km/u terwijl het accelereren pas gedaan is bij 310 km/u!

Dit weekend (29/31 mei 2015) kunnen we dat al direct verifiëren tijdens de 2e DTM race van het seizoen op de EuroSpeedway te Lausitz. De voorganger van deze Mercedes-AMG GT S komt overigens uit dezelfde productcatalogus, tijdens de voorbije vier seizoenen nam een C63 AMG Coupé Black Series de rol van DTM Safety Car op zich!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...