Komt Audi met een SQ7?

Komt Audi met een SQ7? 2016Binnenkort staat de nieuwe Audi Q7 bij de dealer, volgend jaar zal die waarschijnlijk het gezelschap krijgen van een extra sportieve SQ7!

Bij de vorige generatie Audi Q7 was er een magistrale V12 TDI uitvoering, in de huidige tijdsgeest van CO2 uitstoot en loodzware belastingregels zijn dergelijke uitspattingen niet meer aan de orde. Anderzijds heeft Audi ondertussen heel wat ervaring opgedaan met krachtige dieselmotoren in combinatie met een scherp verbruik, denk maar aan de RS5 TDI Concept en het gebruik van e-turbo’s!

Onderstaande Q7 testexemplaar verraadt zijn bijzonderheid door de performante keramische remschijven, aangepaste grille en vierdubbele uitlaat achteraan, ongeveer net dezelfde eigenschappen als bij de SQ5 die we recentelijk nog aan de tand voelden! Als alles goed loopt en Ingolstadt gaat door met een productie-exemplaar zal het voor het eerst zijn dan de grote Q7 een S-variant krijgt dat per direct gebombardeerd zal worden tot premium vlaggenschip! Of Audi later ook met een krachtige RS Q7 op benzine naar buiten komt is onduidelijk, de Porsche Cayenne Turbo (S), Mercedes-AMG GLE 63 (S) en BMW X5 M mogen gerust wat extra concurrentie gebruiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...