Spyshots: Aston Martin DB11

Spyshots: Aston Martin DB11Volgend jaar krijgen we eindelijk een waardige opvolger voor de Aston Martin DB9!

De prestigieuze Grand Tourer van Aston Martin gaat ondertussen reeds 11 jaar mee, de lancering van een opvolger zou op de planning staan in 2016. De 10e telg binnen de DB range was reeds exclusief voorbehouden aan James Bond, een logisch vervolg is dus de DB11 naamgeving al is er nog niets officieel gecommuniceerd.

Het onderstaande DB11 testexemplaar zou wel al voorzien zijn van de uiteindelijke vormgeving die breekt met het verleden, om het uiteindelijke resultaat nog wat geheim te houden werd er misleidend camouflagemateriaal aangebracht. Traditiegetrouw kiest Aston Martin voor de hoger gepositioneerde modellen steevast voor een kolossale V12, ook deze nieuwkomer zou daarmee uitgerust worden. Met de strengere milieu/belastingnormen van tegenwoordig zou er ook een instapper bijkomen, dankzij de samenwerking met Mercedes-AMG lijkt de 4.0-liter V8 uit de AMG GT en C63 AMG dé gedroomde partner in crime!

Naast een nieuwe DB11 verwachten we heel wat nieuws in de komende jaren van de Britse sportwagenbouwer. Ook een opvolger voor V8 Vantage familie én een DBX SUV zitten in de pijplijn, ondertussen bouwt Aston Martin ondermeer de vierdeurs Rapide S, Vanquish, Vantage GT12, Vulcan en Lagonda in elkaar!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...