Officieel: Fiat Aegea

Officieel: Fiat AegeaTijdens de Istanbul Motor Show stelde Fiat de nieuwe Aegea berline voor.

Na de functionele Panda’s en sterk uitgebreide Cinquecento familie komt Fiat met de Aegea, een compacte berline in het B-segment. Dergelijke wagens zijn in onze regio niet bijzonder populair, maar in het Zuiden zie je ze overal. De kans is dan ook behoorlijk klein dat de Fiat Aegea hier gecommercialiseerd zal worden, al zou een hatchback afgeleide wél de perfecte basis vormen voor een Bravo opvolger!

Ondanks de beperkte afmetingen kan deze Aegea toch uitpakken met riante binnenruimte en een kofferruimte van 510 liter. Naast strakke looks aan de buitenzijde valt ook het interieur goed in de smaak. Behalve kwalitatieve materialen maakt het UConnect navigatie/multimediasysteem hier ook zijn intrede. Het motorengamma bestaat uit 2 benzine’s en 2 dieselmotoren met een vermogen tussen de 95 en 120 pk. Standaard worden ze gekoppeld aan een manuele versnellingsbak, maar ook een automaat behoort tot de mogelijkheden. De zuinigste Fiat Aegea zou voldoende hebben aan slechts 4 liter brandstof per 100 kilometer!

De productie van deze strakke Italiaan vindt plaats in de productiefaciliteit in Tofas, Turkije, niet toevallig ook een regio waar er een sterke vraag heerst voor dergelijke wagens. Vanaf november is hij ginds te koop waarna er nog 40 landen in de regio volgen, later volgen er dan (normaliter) ook nog een break en hatchback uitvoering!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Fiat Aegea"

  1. kristofl 29-05-2015 om 23:38

    Wow! Niet iets dat je verwacht van Fiat. Mooie wagen. Kan volgens mij nog wel succes hebben in België. Dat ze maar gauw een abarth versie uitbrengen! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...