Audi stelt nieuwe 2.0 TFSI voor met 190 pk

Audi stelt nieuwe 2.0 TSFI voor met 190 pkOp het Vienna Motor Symposium presenteert Audi hun nieuwe tweeliter turbobenzinemotor.

Stilstaan is achteruitgaan, zeker in de autosector. Daarom zijn constructeurs fulltime in de weer om hun wagens zo efficiënt mogelijk te maken, vaak door aërodynamica of gewichtsbesparingen. Het finetunen van het motorblok is ook een slimme oplossing, zo komt Audi met een nieuwe 2.0-liter TFSI.

Deze genereert 190 pk en 320 Nm koppel en weegt slechts 140 kilogram, de ingenieurs gaan er prat op dat deze viercilinder een normverbruik van minder dan 5 liter benzine kan halen. De volgende generatie Audi A4 Berline en A4 Avant zullen deze nieuwe motor als eerste toebedeeld krijgen, later volgt ongetwijfeld de rest van het gamma.

Audi stelt nieuwe 2.0 TSFI voor met 190 pk

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...