Spyshots: Fiat Linea 2015 [compacte berline]

Spyshots: Fiat Linea 2015 [compacte berline]Compacte berlines zijn in onze regio niet bijster populair, in het Zuiden verkopen ze wel zoals zoete broodjes! Fiat wil daarvan graag een deel en komt zeer binnenkort met een nieuwe generatie Linea!

De kans dat je ooit in contact kwam met een Fiat Linea is behoorlijk klein, de Italianen focussen zich met deze compacte middenklassenauto dan ook op Oost- en Zuid-Europa. De vorige generatie kreeg een (verlengd) onderstel mee van de Grande Punto, de aankomende generatie mag waarschijnlijk gebruik maken van de technische basis van de Fiat 500X en Jeep Renegade!

Qua design zou deze nieuwkomer ook diverse elementen van de funky Cinquecento familie en praktische Panda overnemen, momenteel zit het uiteindelijke design nog goed verstopt onder een stevige camouflagetape. De productie van deze berline met “aangename binnenruimte en uitgesproken ruime koffer” zal wederom plaatsvinden in de vernieuwde Fiat faciliteit van Tofas (Bursa, Turkije). Eind deze maand zal de nieuwe Fiat voorgesteld worden op het Autosalon van Istanbul (22-31/05), de verkoop start in november in een veertigtal landen in Europa/Midden-Oosten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...