Volkswagen Golf krijgt 1.0-liter TSI driecilinder [115 pk / 200 Nm]

Rijtest Volkswagen Golf VIIVolkswagen zet zwaar in op driecilinders en schenkt ook de Golf familieleden een nieuwe 1.0-liter TSI instapper!

Zowel de nieuwe generatie Volkswagen Golf, Golf Sportsvan als Golf Variant krijgen deze zuinige driecilinder in hun optielijst, dezelfde motor is ook al te verkrijgen in de nieuwe Audi A1 of technisch gerelateerde Polo! Het beperkte aantal cilinders is gelukkig geen reden tot paniek, deze turbobenzine levert 115 pk en 200 Newtonmeter koppel. Hiermee geraakt de Golf hatchback in minder dan 10 seconden aan 100 km/u, net boven 200 km/u is het gedaan met accelereren.

Deze uitbreiding van het motorengamma van de Volkswagen Golf en derivaten is voornamelijk interessant voor de verminderde CO2 uitstoot. Met deze 1.0-liter TSI stoot de vijfdeurs Golf slechts 99 g/km CO2 uit, de meer praktische Golf Sportsvan wordt dat 105 g/km! Een compacte C-segmenter met een driecilinder is overigens niets nieuws, zo gingen de BMW 1-Reeks, Ford Focus en Peugeot 308 het icoon uit Wolfsburg al voor! Bestellen kan binnenkort!

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf hatchback, Sportsvan of Variant!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...