Volvo XC90 T8 Twin Engine combineert 407 pk met 49 g/km CO2!

Autosalon Brussel 2015 Live: Volvo XC90We weten nog steeds niet wat het geheime ingrediënt is in de Zweedse balletjes maar toch kreeg Volvo het voor elkaar om de XC90 T8 zowel krachtig als zuinig te maken!

Bij de voorstelling van de gloednieuwe Volvo XC90 was het al duidelijk dat er de T8 plug-in hybride de meest interessante mogelijkheid zou worden naast een krachtige benzine- en dieselmotor. Toen spraken de Zweden al over 400 pk in combinatie met een CO2 uitstoot van slechts 65 g/km, net voor de productiestart wisten de fanatieke ingenieurs nog een kleine winst los te peuteren. Hierdoor krijgt de XC90 met de T8 Twin Engine maar liefst 407 paarden in het vooronder terwijl CO2 uitstoot zakt tot 49 g/km!

Hiermee bewijst Volvo dat het menens is met hun groene gedachtegoed, ook laten ze op overtuigende wijze de concurrentie achterwege met ondermeer de BMW X5 xDrive40e, Porsche Cayenne S e-Hybrid en Mercedes GLE500e. Met deze fiscaal interessante cijferwaardes verwachten we een grote wachtlijst bij de Volvo dealers, prijsmatig start dit groene verhaal bij €78.500 al reserveer je toch best nog wat extra budget voor de noodzakelijke opties!

Lees hier alles omtrent de Volvo XC90 in België!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...