Spyshots: Audi S4 Berline / S4 Avant 2015

Spyshots: Audi S4 Berline / Avant 2015Iets vroeger dan voorzien duikt ook de sportieve Audi S4 Berline en S4 Avant op!

In september krijgen we op het Autosalon van Frankfurt een gloednieuwe Audi A4 te zien, om te zorgen dat ook deze generatie onberispelijk van kwaliteit is malen de prototypes de laatste dagen hopen testkilometers. Het design zal terug wat strakker getrokken worden, het interieur een stuk moderner met heel wat snufjes en de motoren worden zuiniger zonder aan kracht in te boeten. Zodra de Audi A4 als Berline en Avant in de showrooms staan komen de Duitsers uit Ingolstadt met krachtige S versies, ook hiervan werden er al testvoertuigen op de gevoelige plaat vastgelegd. Met de introductie van de A3 Berline en diens S derivaat kan de grote A4 broer ook wat groeien, een techniek die concurrentie uit Stuttgart een mooie verkoopsboost bezorgde!

Het design van de nieuwe Audi S4 zit nog goed verstopt achter de psychedelische bestickering maar we herkennen toch al een andere grille, stoere velgen in uitgeklopte wielkasten en achteraan een dubbele uitlaat aan elke kant. Voldoende om de connaisseurs duidelijk te maken dat je een speciale Audi rijdt, toch zal het merendeel van de medeweggebruikers dat pas beseffen wanneer je het gaspedaal indrukt.

Daarmee zal je waarschijnlijk een 3.0-liter biturbo V6 aanspreken met een stevige 350 pk. Voor prestatiecijfers is het nu uiteraard nog te vroeg maar we gaan er vanuit dat je niets te kort zal komen, dankzij het gebruik van het veelzijdige MLB Evo-platform zal de komende generatie Audi S4 alvast een stuk lichter voor de dag komen. Wij zetten ons geld op het Autosalon van Detroit (januari 2016) voor de onthulling, enkele maanden later krijgen we hem ongetwijfeld te zien op de beursvloer in Genève … maar misschien moeten we eerst de onthulling afwachten van de reguliere Audi A4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...