Jaguar F-Type SVR krijgt meer dan 600 pk!

Jaguar F-Type Coupe S - Rijtest - HeaderEr is duidelijk nog ruimte boven de Jaguar F-Type R met reeds 550 pk!

Recentelijk lanceerde Jaguar Land Rover de Special Vehicle Operations divisie die zich richt op extra krachtige uitvoeringen van bestaande modellen, de Range Rover Sport SVR was daar het eerste bewijs van. Andere modellen van het Britse luxe(sport)wagenmerk zullen ongetwijfeld ook volgen, onder andere de F-Type SVR zou op deze manier meer dan 600 pk krijgen!

Terwijl Amerikaanse krachthokken zonder twijfel door deze magische pk-grens durven gaan, blijft het in Europa toch ietwat beschaafder. Momenteel is de krachtigste F-Type de R met een stevige 550 pk en 680 Nm, de F-Type SVR zou daar nog ruimschoots overgaan. De unieke Project 7 deed het overigens al met 575 pk, ze weten dus in welke richting ze moeten werken om dit reusachtige vermogen correct aan de grond te krijgen.

Om het rubber achteraan een beetje te sparen zou het AWD systeem hier goed van pas komen. Of ook de F-Type Cabriolet een SVR uitvoering krijgt, zal pas later duidelijk worden. Eind dit jaar zijn alle grote Amerikaanse autobeurzen (LA, Detroit, ..) aan de beurt, we vermoeden daar dan ook alvast een tip van de sluier te krijgen!

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Type Cabriolet of F-Type Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...