Audi TT 1.8 TFSI is nieuwe instapper

Audi-TT-2014Zowel de Audi TT Coupé als Roadster worden een stuk toegankelijker dankzij deze 1.8-liter TFSI met 180 pk!

De nieuwste generatie Audi TT was reeds beschikbaar als Coupé en Roadster met twee benzinemotoren en een efficiënte diesel, maar vanaf de komende zomervakantie komt daar een nieuwe instapper aan benzinezijde bij. De 1.8-liter TFSI met 180 pk en 250 Nm is anderzijds geen onbekende voor wie het Audi-gamma al wat kent, ook de vorige generatie TT kreeg deze dynamische viercilinder ingelepeld.

Deze nieuwe Audi TT Coupé 1.8 TFSI komt standaard met een manuele versnellingsbak met zes verzetten, wie eerder schakellui is kan opteren voor de S-Tronic automaat! Vlot accelereren aan het stoplicht zou nog steeds moeten lukken, want slechts 7 seconden duurt het om het eerste honderdtal te bereiken. Bij 241 km/u is het gedaan met de pret, dit allemaal bij een normverbruik van 7,3 liter benzine en 134 g/km CO2! De Audi TT Roadster is van nature iets zwaarder, al komen de prestatiecijfers behoorlijk dicht in de buurt van zijn gesloten evenknie.

Momenteel start de Audi TT in België bij respectievelijk €38.900 en €41.600, we verwachten dat de nieuwe 1.8 TFSI motorisatie daar enkele duizenden euro’s zal onderduiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...