Officieel: Volkswagen C Coupe Concept GTE

Officieel: Volkswagen C Coupé Concept GTEOok Volkswagen pakt in Shanghai uit met een conceptuele weergave van een nieuwe premium vierdeurscoupé!

De designafdeling van Volkswagen bracht dit jaar al enkele interessante modellen naar buiten zoals de Sport Coupé en de Cross Coupe, beiden onder de GTE Concept vlag. In China werd daar een nieuwe C Coupé Concept GTE aan toegevoegd die zich bovenaan het gamma situeert tussen de Passat en Phaeton. Voornamelijk in Azië doen deze prestigieuze vierdeurscoupé’s/berlines het ongezien goed, met een lengte van 5,07 meter kan je de sociale status extra goed benadrukken.

Zowel vooraan als op de achterbank van de Volkswagen C Coupé Concept GTE kan je overal genieten van kwalitatieve materialen (hout, leder, chroom, ..) en hightech gadgets. Als passagier kan je op die manier perfect meevolgen wat de chauffeur vooraan uitspookt, indien je in hem het volste vertrouwen hebt kan je genieten van de champagne(koeler) of tabletintegratie!

Mocht deze C Coupé Concept GTE het ooit schoppen tot een effectief productiemodel bij de Volkswagendealer op de hoek zal je de keuze hebben uit diverse diesel en benzinemotoren. In concepttrim doet deze Duitser het met een 2.0-liter TFSI (210 pk) en een elektromotor (124 pk), gecombineerd met 500 Nm koppel. Hiermee kan je in het beste geval 232 km/u behalen, in 8,6 seconden zit je reeds aan 100 km/u! Theoretisch voldoende voor een verbruik van 3,2 liter te behalen, met een volle batterij kan je ook 50 km zuiver elektrisch rijden! Tegen 2017 zou de toekomst van deze Volkswagen C Coupé Concept GTE al heel wat duidelijker moeten zijn, de grote hamvraag zal een Europese introductie zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...