Preview: BMW 7-Reeks

BMW 7-Reeks Preview
BMW lost de eerste details en (gecamoufleerde) foto’s van de nieuwe 7-Reeks.

De nieuwe BMW 7-Reeks werd al heimelijk gefotografeerd, maar BMW houdt de officiële beelden toch nog even in de kast. Wel werd de wagen eerder deze week voorgesteld aan een uiterst select publiek en komen de Duitsers naar buiten met de eerste officiële details.

Heel wat ervaring opgedaan met de BMW i3 vindt zo zijn weg in de vorm van koolstofvezel naar de nieuwe 7-Reeks. Zo werd het vlaggenschip maar liefst 130 kilogram lichter, wat gecombineerd met de nieuwe generatie zes-in-lijn motoren en achttraps automaten nieuwe standaarden zal zetten qua efficiëntie.

Vanzelfsprekend wordt de nieuwe 7-Reeks ook een voorbeeld in comfort. Een nieuw chassis en zelfregelende luchtvering zullen daartoe bijdragen, maar ook heel wat technologische innovaties doen hun intrede. Voor het eerst zal het infotainment scherm via aanraking te bedienen zijn en een 3D sensor interpreteert handgebaren om alles nog iets gebruiksvriendelijker te maken. Tot slot komt er een nieuw parkeersysteem waarbij de 7-Reeks uit moeilijk bereikbare garages of parkeerplaatsen rijdt en dat zonder enige persoon achter het stuurwiel. Wij zijn benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...