Officieel: Peugeot 308 R HYbrid

Peugeot 308 R HYbrid
Een Peugeot 308 met 500 pk? Moet kunnen!

We zullen het model niet meteen op onze wegen zien verschijnen, maar dit is toch wel de ultieme Peugeot 308. De 308 R HYbrid, want zo heet het ding, heeft onder de motorkap immers maar liefst 500 pk en 730 Nm koppel. Een BMW M4 aftroeven aan het stoplicht lukt dankzij een sprint van 0-100 km/u in amper 4 seconden.

En dat allemaal gekoppeld aan een CO2-uitstoot van amper 70 g/km, want de 308 R HYbrid is zoals de naam doet vermoeden een plug-in hybride waarbij een 1.6-liter THP benzinemotor geholpen wordt door 2 elektromotoren met elk 115 pk. Is het totale vermogen van 500 pk in de Hot Lap modus iets te veel van het goede, dan kan je in een Track Mode of Road Mode het vermogen beperken tot respectievelijk 400 en 300 pk. Er is ook een groene ZEV-modus waarmee je puur elektrisch over het wegdek zoeft.

Het uiterlijk weerspiegelt tot slot de brute potentie onder de motorkap. Uitgeklopte wielkasten, 19-inch wielen, grote luchtinlaten en een onderscheidende blauw-zwarte kleurstelling maken het menens. Er zijn ook nog luchtsleuven in de motorkap, scherp uitgelijnde spiegels, zijschorten en natuurlijk een verlaagde sportophanging. Jammer alleen dat dit feestje volledig imaginair blijft…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...