Officieel: Audi Prologue Allroad Concept

Officieel: Audi Prologue Allroad ConceptAl het goede komt in drievoud, zo ook de Audi Prologue Concept familie!

De conceptenafdeling van Audi draait dezer dagen ongetwijfeld overuren. Na een reguliere Prologue (berline) en Prologue Avant (break) komen de expansieliefhebbende Duitsers nu ook met een Prologue Allroad op de proppen. Deze futuristische designfamilie geeft al een tipje van de sluiter wat we de volgende jaren van de meest premium Audi’s mogen verwachten. Na een nieuwe A6, A7 en A8 lijkt het er ook op dat de langverwachte A9 ook eindelijk zijn intrede zal maken.

Net zoals zijn reguliere naamgenoten staat deze Prologue Allroad Concept een achttal centimeter hoger op zijn poten, ideaal voor (beperkt) avontuur op onverharde ondergrond. Het kloppende hart in het vooronder is nog steeds een 4.0-liter TFSI met twee turbo’s, een elektromotor en cilinderuitschakeling, gecombineerd goed voor maar liefst 734 pk en 900 Nm! Quattro vierwielaandrijving is hier natuurlijk standaard, net zoals de achttraps Tiptronic automaat!

Hoewel we hier te maken hebben met een studiemodel geeft Audi maar al te graag mee dat de 0-100 sprint in slechts 3,5 voorbij is, terwijl je ook 50 km zuiver elektrisch zou kunnen rijden. Hierdoor blijft het verbruik beperkt tot 2,4 liter benzine per 100 km, met een CO2 uitstoot van 56 g/km blijven deze wagens ook nog steeds fiscaal interessant. Het opladen van de elektromotor kan ook via Wireless Charging gebeuren, je hoeft dus niet langer meer te sukkelen met verlengkabels of stekkerdozen! Het knappe interieur is identiek aan dat van de Audi Prologue Avant, maar een uiteindelijke productiemodel zal jammer genoeg een stuk minder science fiction zijn.

Wil je de Audi Prologue Allroad in levende lijve graag eens ontmoeten? Rep je dan volgende week naar het Autosalon van Shanghai! Momenteel leggen de topingenieurs uit Ingolstadt de laatste loodjes aan de nieuwe Audi A4, erna ligt de focus volledig op de A6/A7/A8/A9! Tegen 2018 zouden we ze allemaal in nieuwstaat bij de dealer moeten terugvinden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...