Lamborghini opent Polo Storico: restauratiecentrum en archief

Video: Lamborghini Miura vs CountachNet zoals andere sportwagenfabricanten zal Lamborghini zich met Polo Storico zich focussen op het onderhoud en restauratie van klassiekers.

De laatste Lamborghini creaties zoals de Gallardo, Murciélago, Huracan of Aventador doet het ongelooflijk goed qua verkoop maar in het verleden was de productie een stuk exclusiever. Toch willen de smaakvolle Italianen uit Sant’Agata er alles aan doen om die klassiekers (Miura, Diablo, Countach, …) voldoende te soigneren om ze zo lang genoeg in leven te houden. Daarvoor komt er een gloednieuw Polo Storico centrum op het huidige bedrijventerrein waar ook de productie en het museum zich bevindt!

Naast een sterke focus op restauratie en onderhoud zal Polo Storico zich ook bezighouden met het documenteren van de productieprocessen van alle Lamborghini modellen doorheen de rijke geschiedenis onder de Archivio Storico noemer. Zo kan er over enkele jaren zonder problemen gekeken worden hoe ze indertijd specifieke onderdelen fabriceerde mocht de voorraad ondertussen uitgeput zijn.

Een dergelijke divisie is natuurlijk niets nieuws, bij Porsche, Ferrari, Aston Martin, McLaren en vele anderen kan je – voor een stevige som geld – reeds genieten van een dergelijke service. Met de exponentiële waardestijging op de klassiekermarkt doe je er natuurlijk wel goed aan om je parels in mint condition te houden!

Lamborghini opent Polo Storico: restauratiecentrum en archief

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...