Officieel: Seat Alhambra facelift

Officieel: Seat Alhambra faceliftHola, nuevo Seat Alhambra!

Na de introductie van de vernieuwde Volkswagen Sharan was het alleen maar wachten tot Seat hun technisch gerelateerde Alhambra zou presenteren. Vroeger was ook de Ford Galaxy deel van dit MPV gezelschap, maar die doet het momenteel al eventjes op eigen kracht. De visuele vernieuwingen zijn niet direct wereldschokkend, maar het geheel werd eerder mooi strakgetrokken met een nieuwe grille, LED verlichting en nieuwe wielen. Ook de personalisatiecatalogus met kleurtjes, accenten en velgen werd terug wat aangedikt. De toegang tot de nieuwe Seat Alhambra gaat vanaf heden ook keyless én je hebt standaard ook al een startknop!

Op gebied van comfort, connectiviteit en veiligheid werd de Spanjaard ook terug bij de noden en wensen van deze tijdsgeest gebracht. Je smartphone draadloos verbinden, gegevens uitwisselen, zelf aanrijdingen voorkomen of gevaar in de dode hoek detecteren: de Alhambra kan het! De focus ligt bij een dergelijke people mover natuurlijk om comfort en daarop werd het chassis ook afgesteld, met een nieuwe sportknop zou het ook allemaal wat scherper worden.

Op vlak van motoren werden ze allemaal zuiniger, groener en krachtiger waardoor ze verdienstelijk de Euro6 norm halen. Dieselrijders hebben een 2.0-liter TDI met 115 pk en 380 Nm, goed voor een CO2 uitstoot van 130 g/km en een theoretisch verbruik van net geen 5 liter diesel per 100 km. Hetzelfde motorblok is ook te verkrijgen met 184 pk of 150 pk waarvan je deze laatste kan combineren met de 4Drive vierwielaandrijving. Benzineliefhebbers mogen kiezen uit een 1.4-liter TSI (150 pk) of 2.0-liter TSI (220 pk). In standaarduitvoering krijg je een handgeschakelde zesbak, optioneel kan je die laten vervangen door een efficiënte DSG automaat!

Begin mei kan je langs bij de Seat dealer om je bestelbon op te maken, in de zomermaanden starten vervolgens de leveringen van deze gefacelifte Alhambra! Prijzen zijn er momenteel nog niet, maar zullen vermoedelijk wel in de lijn liggen met de huidige vanafprijs van €29.690!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...