Ford patenteert 11-traps automaat

Ford automaat 11 versnellingen
Ford ziet graten in een automaat met 11 versnellingen.

In november 2012 zei niemand minder dan ZF CEO dat een negentraps automaat zowat een door de fysica gelimiteerde limiet is. Nog een extra versnelling toevoegen zou meer gewicht dan efficiëntie toevoegen. En ZF weet nu wel een ander over goede transmissies maken…

Toch trekt Ford zich daar niets van aan. Onlangs al kondigden ze een 10-traps automaat aan voor de F-150 Raptor en volgens dit patent zijn de ingenieurs ook al bezig met een elfde versnelling. Het patent dateert uiteindelijk wel al van 4 oktober 2013 en is nog niet meteen een garantie dat deze transmissie er echt komt, maar er wordt toch geld tegenaan geslaan… Wie biedt meer? (Via: Autoguide)

Fast Furious Gearbox

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...