Officieel: Tesla Model S 70D instapper [520 pk]

Officieel: Tesla Model S 70DIs dat hippe/groene Tesla-imago wel iets voor jou, maar de (torenhoge) prijs nog een struikelblok? Ga dan vanaf vandaag voor een Model S 70D instapper!

Instapper, kanshebber om uitgeroepen te worden tot woord van week! Na Ferrari en Mercedes komt ook Tesla met een toevoeging onderaan het gamma. Al mag je dat eigenlijk met een stevige korrel zout nemen… We begrijpen dat 700 elektrische pk’s in een knapgelijnde bolide voor sommigen net teveel van het goede is, daarom komt er nu een mildere Model S 70D beschikbaar. Technisch deelt die dezelfde dualmotorlayout (en vierwielaandrijving) met de P85D, maar hier blijft het vermogen beperkt tot 520 pk.

Stoplichtsprintjes gaan nog steeds behoorlijk snel, nul-naar-honderd is voorbij in 5 tellen terwijl de topsnelheid op 225 km/u ligt! Het elektrisch rijbereik bedraagt (in theorie) 442 kilometer, wat een goede 60 km extra is dan bij de vorige instapper, de 60D. Ook kan je met de 70D direct gebruik maken van de Superchargers! Bestellingen van de Model S 70D worden momenteel al opgenomen in het (Belgische) dealernet vanaf €78.590 (inclusief btw), de eerste leveringen zijn voorzien rond juni.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...