Officieel: Mercedes SLK-Klasse MY2015

Officieel: Mercedes SLK-Klasse MY2015Net voor de zomer – en een aankomende facelift – frist Mercedes haar SLK-Klasse toch nog even op met nieuwe motoren, technologie en transmissies!

De SLK-Klasse gaat al een tijdje mee en een facelift zit in de pijplijn, maar toch voorziet Mercedes hun compacte Roadster nog even van een deugddoende opfriskuur (Model Year of MY2015) om de laatste maanden te kunnen overbruggen. In 2016 verwachten we de nieuwe generatie, die omgedoopt zal worden tot SLC-Klasse, mooi in de lijn met de nieuwe naamgevingslogica. Uiterlijke wijzigingen moet je niet zoeken, op een nieuwe type-aanduiding op de bips na blijft alles bij het oude.

Onder de motorkap zijn er wel enkele belangrijke verandering, voornamelijk onder de “krachtiger/zuiniger/efficiënter” noemer. Zo werd de SLK 250 d (204 pk / 500 Nm / 114 g/km CO2) iets sneller zonder meer diesel te verbruiken en vervangt de krachtigere SLK 300 (245 pk / 370 Nm) vanaf heden de oude SLK 250. De SLK 200 (184 pk / 300 Nm) krijgt fabrieksaf ook een nieuwe manuele versnellingsbak met 6 verzetten, de topuitvoeringen (SLK 300 en SLK 250 d) krijgt de innovatieve 9G automaat. Alle motoren (ook de SLK 55 AMG) voldoen vanaf nu ook aan de strenge EURO6 norm, iets wat de toekomstige eigenaar graag zal horen.

De laatste jaren investeerde Mercedes ook heel wat ontwikkelingsbudget in nieuwe veiligheidssystemen voor hun grote berlines en gelukkig mag de SLK-Klasse Roadster daarvan ook profiteren met de introductie van onder meer Attention Assist, Distronic Plus, Adaptive Brake Assist en Collision Prevention Assist Plus! Optioneel kan je ook nog Blind Spot Assist en Lane Keeping Assist aanvinken. Daarnaast werd ook de personalisatiecatalogus wat aangedikt met twee nieuwe (grijs)tinten. Gelukkig waren er al heel meer kleurrijke opties beschikbaar. De bagageruimte blijft hetzelfde, in de koffer van de hardtop SLK past er maximaal 335 liter!

Ondanks de technische updates, nieuwe technologie en opgewaardeerde krachtbronnen blijft de meerprijs eerder beperkt. Op correcte Belgische prijzen voor de SLK-Klasse MY2015 is het nog even wachten, maar we hebben een donkerblauw vermoeden dat de vanafprijs rond €40.000 zal liggen. De eerste leveringen zouden reeds voor binnenkort zijn, ideaal voor de aankomende zomer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...