Komt Ferrari met een V6 instapper? [Dino!]

Komt Ferrari met een V6 instapper? [nieuwe Dino]Instapversies vinden we overal, ook Ferrari zou binnenkort met een nieuw model onderaan de ladder komen.

Momenteel heb je bij de Ferrari dealer om de hoek (Gent, Brussel of Antwerpen) keuze uit een California T, 458 Spider / Speciale, 488 GTB, F12 Berlinetta of FF! Allemaal voorzien van een luidruchtige V8 of V12 die elke generatie krachtiger en krachtiger worden, zo heb je minstens 560 pk als je de goedkoopste Ferrari opteert. In specifieke landen – lees: China – wordt je extra belast op de inhoud van het motorblok, daarom zou Ferrari een nieuwe instapper overwegen met een 2.9-liter V6 met turbotechniek!

Wie Ferrari en V6 motoren hoort denkt ongetwijfeld direct aan de legendarische Ferrari Dino uit de jaren ’70 die eigenlijk een (veredelde) Fiat was. Nu zouden de heren uit Maranello het wel volgens het boekje spelen maar reken toch maar best op nog enkele jaren ontwikkelingstijd, met de nieuwe V6 blokken uit de Formule 1 kunnen ze ook wel wat informatie halen. Een dakloze Spider zo ook overwogen worden, net zoals een strakkere sportuitvoering. Het prijskaartje van de nieuwe Ferrari Dino zou zich situeren tussen de €150.000 en €200.000 en daarmee richt hij de pijlen op de Mercedes-AMG GT, McLaren 570S en Porsche 911 Turbo S!

Komt Ferrari met een V6 instapper? [Dino!]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...