Officieel: Ford Galaxy

Ford Galaxy 2016
Strakker, veiliger en krachtiger: de nieuwe Ford Galaxy is een droom voor kroostrijke gezinnen.

We lagen er niet meteen wakker van, maar Ford lanceerde gisteren de volledig nieuwe Galaxy. Designmatig natuurlijk nog steeds een busje, al werd de voorzijde toch heel wat vloeiender. Verder bemerken we opmerkelijk grote ruiten en een opgesmukt achterwerk.

Vanzelfsprekend lag de focus bij dit MPV-model op ruimte. De nieuwe Galaxy is dan ook opnieuw een volwaardige zevenzitter waarbij de tweede en derde rij eventueel weggeklapt kunnen worden om een grote cargo-ruimte te creëren. In de deuren passen bovendien 1.5-liter flessen, in het middenvak kan je makkelijk je smartphone kwijt en onder de zetel steek je andere prullaria. Hoofdruimte nam dankzij een nieuwe zeteltechnologie met een tiental millimeter toe en op de derde rij zelfs met 40 mm.

Op vlak van infotainment benadrukt Ford vanzelfsprekend de SYNC2-technologie met Voice Control en Emergency Assistance. Andere up-to-date veiligheidssystemen zijn zij-airbags op de tweede en derde rij, Curve Control, Roll Stability Control, Intelligent Speed Limiter, Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie, Cross Traffic Alert, verkeersbordenherkenning, rijstrookassistentie, bumpercamera’s en LED koplampen.

Onder de motorkap tot slot is er keuze uit verscheidene EcoBoost en TDCi’s. Instapper aan benzinezijde is een opgefokte 1.5-liter met 160 pk, terwijl de 2.0-liter benzine 240 pk levert. Ford nam de verstandige beslissing om voor een wagen van dit kaliber geen kleine 1.6-liter diesel te verstoppen. De 2.0 levert 120 pk, 150 pk, 180 pk of in een topversie met bi-turbo zelfs 210 pk en 450 Nm. Daarmee moet dit busje toch vrij vlot vooruit gaan…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...