Spyshots: sportieve(re) Mercedes-AMG GT [GT3 afgeleide?]

Spyshots: sportieve(re) Mercedes-AMG GT [GT3 afgeleide?]Voor een rasechte Mercedes-AMG GT Black Series is het nog wat te vroeg, maar wat voeren de Duitsers met dit prototype in hun schild?

Het werd officieus al bevestigd, over enkele jaren krijgen we traditiegetrouw een extreme Black Series uitvoering van de AMG GT waarmee Affalterbach hun kennis en kunnen maar al te graag tentoon stellen. Vorig jaar werd de opvolger van de SLS AMG pas voorgesteld en de AMG GT S productie loopt reeds, later dit jaar start ook de bouw van de reguliere AMG GT uitvoeringen. Een productievariant van de GT3 racevariant zagen we laatstleden al in Genève, we zetten dan ook ons geld op een afgeleide hiervan voor op de openbare weg.

Desondanks de dikke laag psychedelische camouflagetape zien we een meer agressieve grille vooraan, dikke zijschorten en een vaste spoiler achteraan. Deze valt groter uit dan de huidige AMG GT S’en en Edition1’s, vermoedelijk om nog meer downforce te genereren. Betere prestaties verkrijg je door ofwel de wagen krachtiger te maken, iets gemakkelijker is het gewicht verminderen door de airco, radio en andere luxe-items te strippen. Hoe Mercedes-AMG de klus zal klaren komen we ongetwijfeld binnenkort te weten, intussen zijn we ook razend benieuwd naar de naam!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...