Preview: Mercedes GLC Coupe [X4 concurrent]

Preview: Mercedes GLE Coupé [X4 concurrent]De nieuwe Mercedes GLC-Klasse moet nog voorgesteld worden, toch denken de Duitsers reeds na over de komst van een Coupévariant!

Na een korte carrière gaat de Mercedes GLK-Klasse reeds op pensioen, een opvolger is in de maak en kreeg eveneens een nieuwe naamgeving. De ontwikkeling van deze Mercedes GLC loopt ondertussen op zijn einde, een lancering volgt normaliter later dit kalenderjaar. Met een frissere look, krachtige AMG variant en een pak nieuwe technologie moet hij een succes breien aan het compact SUV verhaal van Mercedes, een GLE Coupé zou daar zijn steentje kunnen tot toe bijdragen..

Een dergelijke strategie zagen we recentelijk nog bij de Mercedes ML opvolger, de GLE en GLE Coupé. Officieel om in te spelen op de brede vraag vanwege het premiumsegment, officieus keken ze vermoedelijk goed naar het succes van de BMW X6. Die is er nu ook in mini formaat aka X4, waarom zou Das Haus dan geen directe concurrent in het leven roepen? Het ombouwen vraagt relatief gezien niet bijster veel moeite, toch mag je nog wel enkele jaren rekenen alvorens je hem in de showroom zal zien staan.. Van de kleinste SUV telg, de GLA-Klasse verscheen er ook al een knappe impressie van een Coupé uitvoering. Doen zeggen we!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...