Officieel: Subaru STI Performance Concept

Subaru BRZ STI Performance Concept
De Subaru STI Performance Concept is de BRZ die we altijd al geproduceerd wilden zien.

Subaru toont op de New York Auto Show de ultieme BRZ. De perfecte balans van de basisversie, maar dan ietwat uitgeklopt met een hart uit de motorsport. Achter de extremere bodykit schuilt immers een turboversie van de 2.0-liter turbo die de track-only BRZ GT300 aandrijft, goed voor zo’n 300 pk en 447 Nm koppel.

Verder krijgt de STI Performance Concept enkele aerodynamische upgrades, chassis-tweaks en nog iets hoogwaardigere ophangingsonderdelen. Alles wat je als BRZ-enthousiasteling dus meteen wilt bestellen, maar jammer genoeg niet langs de officiële weg wordt aangeboden. Een productieversie staat immers niet gepland, maar het concept moet wel een voorbode zijn van een uitgebreider STI-gamma in de Verenigde Staten. Al zijn wij daar natuurlijk weinig mee…

Lees hier onze rijtest met de Subaru BRZ

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...