Spyshots: Tesla Model X

Spyshots: Tesla Model XOmtrent de komst van de Tesla Model X spreken we al jaren, nu zijn er (eindelijk) prototypes opgedoken!

Momenteel draait het bij Tesla enkel en alleen om de Model S, een innovatieve premium sedan met elektrische aandrijving. Sinds kort ook te verkrijgen met vierwielaandrijving en behoorlijk snel wanneer je dat zou willen. Binnenkort komt daar een Model X crossover bij, sinds 2012 praat de technologiereus al over de komst van een dergelijk model. Begin dit jaar bevestigde de CEO dat de wagen eind 2015 gepresenteerd zal worden, in het begin van het volgende kalenderjaar zou de Model X reeds beschikbaar zijn in een van de drie Belgische Tesla verkooppunten!

Technisch gezien delen de X en S behoorlijk wat technologie zoals de aandrijflijn en batterijensetup, designmatig zou het uiteindelijke productiemodel het concept sterk benaderen. Dankzij de ruimere koetswerkvorm kan de laadcapaciteit wel gevoelig uitgebreid worden, een rijbereik van meer dan 500 kilometer zou theoretisch mogelijk moeten zijn. Opvallend genoeg krijgt de Tesla Model X een setje Falcon Doors vleugeldeuren achteraan, ongetwijfeld een van de eyecatchers!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...