Spyshots: Bentley Mulsanne LWB

Spyshots: Bentley Mulsanne LWBToch nog nood aan meer beenruimte in je 5,6 meter lange Bentley Mulsanne? Een oplossing is in de maak!

Momenteel betaal je iets meer dan €300.000 voor een standaard Bentley Mulsanne, voor een krachtige Mulsanne Speed ben je genoodzaakt om (minstens) €334.565 achter te laten bij Bentley Belgium. Voor die stevige som geld krijg je een majestueuze vierdeurs sedan met een stevige brok Engelse flair, de krachtige 6.75-liter V8 doet hetgeen wat je van hem verwacht! Binnenkort krijgen we normaliter ook een Mulsanne Cabrio, toch lijkt Bentley eerst werk te maken van een LWB (Long Wheel Base) uitvoering nu de Mercedes-Maybach Pullman zijn intrede maakt in dit segment.

De eerste testexemplaren doken recentelijk op in het koude Noorden, voor het verschil al wat aan te tonen werd er ook een reguliere Mulsanne meegenomen tijdens de ontwikkeling. In tegenstelling tot die (6,5m lange!) nieuwkomer zou er bij de Mulsanne LWB slechts een 20 tot 30 centimeter bijkomen, allemaal ten voordele van de beenruimte achteraan. Momenteel heb je daar niets te klagen maar in specifieke groeimarkten – lees: Amerika en Azië – willen ze het maar al te graag breed lang laten hangen. Een lancering zal dan ook iets zijn voor een groot autosalon ginds, de kans dat een dergelijke bolide opduikt in het burgerlijke België is eerder klein!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...