Preview: Kia Optima 2016

Preview: Kia Optima 2016Traditioneel is 1 april een dag vol grappen en grollen, toch zal Kia dan de nieuwe Optima voorstellen!

Na de voorstelling van het knappe SPORTSPACE Concept is het reikhalzend uitkijken naar de nieuwe generatie Kia Optima, een highend sedan die het voornamelijk goed doet in Amerika en Azië. Ondertussen goed voor drie generaties en de vierde maakt zich klaar voor zijn introductie op het Autosalon van New York begin april, met enkele dynamische schetsen proberen de Koreanen ons al wat warm te maken.

In het D-segment kregen alle invloedrijke spelers (Mondeo, Superb, Passat, Mazda6, …) recentelijk een deugddoende opfrisbeurt, Kia was het zichzelf dus verplicht om ook de Optima grondig te vernieuwen en moderne technologie/veiligheid te voorzien. Naast enkele visuele vernieuwingen is het ook uitkijken naar wijzigingen op vlak van motoren, de 1.7-liter CRDi gaat ondertussen toch al geruime tijd mee. Met de presentatie van de Optima SPORTSPACE Concept hint Kia duidelijk naar de komst van een breakvariant, ook de Optima Hybrid blijft ongetwijfeld op post.

Preview: Kia Optima 2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...