Porsche Boxster Spyder en Macan GTS komen later dit jaar

Porsche Boxster Spyder en Macan GTS komen later dit jaarHet Porsche gamma telt al aardig wat modellen, maar toch is er dit jaar nog wat ruimte over voor een extra sportieve Macan en Boxster!

De stoere Porsche Macan nestelde zich vorig jaar onder de luxueuze Cayenne die jaar na jaar stevige verkoopcijfers wist te verzilveren en ook voor deze klein-maar-fijne SUV verwachten we een behoorlijk bedrijfszekere toekomst. Momenteel er is de Macan S, Macan S Diesel (in twee uitvoering) en een Macan Turbo, maar nog voor het einde van dit kalenderjaar komt daar een Macan GTS bij. Net zoals bij de andere familieleden staat dit voor Grand Touring Sport en brengt een iets scherper, krachtiger en lichter geheel. Met 380 pk zou de Macan GTS zich mooi tussen de S en Turbo positioneren en dat is ook waar bijvoorbeeld de Cayenne GTS of Carrera GTS zich plaatst.

Ook het aanbod van de kleine Boxster – samenvoegsel van Boxer(motor) en Roadster – wordt dit jaar nog wat aangedikt. Naast het basismodel is er momenteel keuze voor een S of GTS uitvoering, maar een Spyder topvariant daarboven mag ook van deze 981 generatie niet ontbreken. Zeker niet als je de geschiedenisboeken erbij neemt! Net zoals de vorige Boxster Spyder zou het voornamelijk gaan om een stevig dieet (- 100 kg) waardoor de wagen zich wat scherper en sportiever zal gedragen. Of Zuffenhausen ook opteert voor de 3.8-liter flat-six zoals bij de technisch gerelateerde Cayman GT4 is misschien net teveel van het goede, maar een opgepepte 3.4-liter met meer dan 330 pk en 370 Nm zou ook geen slechte deal zijn.

Een lancering op het komende Autosalon van Frankfurt in september staat in de sterren geschreven gezien de nationale eer voor Duitse premiumconstructeurs, maar ook de 911 moet (daar?) nog een facelift krijgen. Andere kanshebbers dit jaar zijn het Autosalon van New York (april) en Los Angeles (november). Of waarom niet Beijing (juni), gezien de interessante groeimarkt daar?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...