Belgische prijs Lamborghini Aventador LP750-4 SV: €395.900

Belgische prijs Lamborghini Aventador LP750-4 SV: €395.90050 pk sterker en 50 kilogram lichter, dat is de Lamborghini Aventador Superveloce in vergelijking met de reguliere LP700.. En een stuk duurder natuurlijk!

Om direct met het belangrijkste in huis te vallen: net geen 400.000 euro heb je nodig om op de Leuvenstesteenweg een goed gesprek te hebben bij Lamborghini Brussels over de (eventuele) aankoop van de gloednieuwe Aventador LP750-4 Superveloce. Deze is de overtreffende trap van de Aventador LP700 (vanaf €326.700) en doet dat op een krachtigere en lichtere manier, daarnaast is hij ook de spirituele opvolger van de reeds legendarische Murciélago LP670-4 SV die volgens hetzelfde recept werd gebrouwen.

Deze rasechte supercar krijgt naast een extra agressieve bumperkit een reusachtige spoiler achteraan, bij de vorige generatie kon je ook opteren – lees: bijbetalen – voor een iets subtieler exemplaar. Voor de LP750-4 Superveloce werd het gebruik van lichtgewicht materialen (koolstofvezel, aluminium, sheet moulding compound, …) niet geschuwd, niet toevallig een van de paradepaardjes van de autoconstructeur uit Sant’Agata. Voor het interieur koos Lamborghini voor het zelfontwikkelde Carbon Skin, daarnaast ademt het geheel een grote portie sportiviteit uit.

Die sportiviteit wordt voorzien door de kolossale 6.5-liter V12 die – zoals de naam reeds aangeeft – 750 pk weet te genereren in combinatie met 690 Newtonmeters en vierwielaandrijving. Dankzij het Drive Select systeem kan je het innerlijk van deze Aventador LP 750-4 Superveloce ietwat afstemmen op de situatie, zo heb je de keuze uit Strada, Sport en Corsa. Om te zorgen dat de indrukwekkende sprinttijd (2,8 s) en topsnelheid (+350 km/u) veilig aangesproken kunnen worden krijg je standaard gepast 20″/21″ rubber (Pirelli P Zero Corsa) en koolstofvezel-keramische remschijven!

In ruil voor je €395.900 mag je kiezen uit zes verschillende koetswerkkleuren waarvan Rosso Bia een volwaardige nieuwkomer is, andere mogelijkheden kunnen voorzien worden door de Ad Personam personalisatiedivisie van Lamborghini. Desondanks je de Superveloce waarschijnlijk zo licht mogelijk wilt houden kan je toch nog wat grasduinen in de optielijst met ondermeer diverse Packs (Sport, Comfort, ..), stickers, interieurtweaks, afwerkingdetails, … Net voor de zomer komt de Aventador Superveloce op de markt, in tegenstelling tot de Murciélago SV zou het deze keer niet gaan om een gelimiteerde productie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...