Spyshots: BMW X3 2016 [G01]

Spyshots: BMW X3 2016 [G01]Desondanks de gefacelifte X3 nog maar net bij de dealers staat werkt BMW naasting door aan een nieuwe generatie die ergens in 2016 het levenslicht zal zien.

Geen betere plaats dan het koude Noorden om nieuwe wagens te testen, al weten de lepe fotografen dat ondertussen ook wel. Zo werd recentelijk de nieuwe generatie – intern G01 gedoopt – BMW X3 op de gevoelige plaat vastgelegd. Nog steeds voltrokken met een gekke camouflageprint, toch gaan we er vanuit dat dit het uiteindelijke productiemodel zal zijn. BMW was zelfs zo vriendelijk om een huidige X3 mee op de foto te zetten, zo kan je zelf zien dat de wagen een stuk lager maar langer zal worden. De grille vooraan groeit ook in de breedte, iets wat we ook al zagen bij de nieuwe X5. Dankzij nieuwe technologieën en materiaalkeuze zal het gewicht wel serieus afnemen, maar liefst 100 kilogram zou er bespaard kunnen worden.

In 2015 zal deze nieuwe X3 voornamelijk bezig zijn met testwerk, een lancering – en bijhorende marktintroductie – volgt normaliter het jaar erop. Het motorenpallet zal uit bekende benzine- en dieselmotoren bestaan, kort erop zullen er ook wel xDrive uitvoeringen bijkomen. Interessanter is de komst van een X3 M40i die het voorlopige topmodel zal zijn die eindelijk weerwerk kan bieden tegen de vlottere concurrentie uit Stuttgart (Mercedes GLK) en Ingolstadt (Audi Q5). Over de komst van een volwaardige X3 M is er al veel geschreven, wie weet krijgen we hem deze generatie wel! Een toekomstige X3 Plug-in hybride met een 300-tal pk’s lijkt dan weer wél een zekerheid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...